A Karinthy egyik tanára nem bírta ki sírás nélkül, amikor elmondta az osztályának, hogy kirúgták

2022. december 1. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

A Telextől értesültek arról, hogy nyolc budapesti tanárt kirúgtak, de akkor még nem tudták, az iskolájuk érintett-e, a következő órájukat abban a tudatban tartották meg, hogy akár ők is ott lehetnek a kirúgott tanárok listáján. A Karinthy Frigyes Gimnázium egyik kirúgott tanára egy nyilvános Facebook-bejegyzésben azt írta, végül a hetedik óra előtt derült ki számára, hogy őt is kirúgták, ő is és a diákjai is sírtak, amikor elmondta nekik a hírt.

„Senkinek nem kívánom azt az érzést. Bemenni az osztályodhoz és megmondani nekik, hogy gyerekek, nagyon sajnálom, de kirúgtak. Nem bírtam ki sírás nélkül, és ezt nagyon sajnálom”.

„Nekik a Karinthy volt az álomsuli, évek óta ide készültek és a karanténos online tanulás nehézségeit leküzdve sikerült a felvételijük. Szeretnek bejárni, szeretnek itt tanulni. És szeretnek. Tudom. És én is szeretem őket” – írta Nemes Mária, a gimnázium angol–földrajz szakos tanára.

Hozzátette, nem a könnyeit sajnálta, hanem azt, hogy a diákjainak így kellett látniuk az osztályfőnöküket.

„De még jobban sajnálom azt, hogy ők sírtak. Az én könnyeim lenyelhetőek, de a diákjaim könnyei sebhelyként maradnak meg.”

Mint arról korábban beszámoltunk, szerdán a Belügyminisztérium közleményéből derült ki, hogy az Eötvös József Gimnázium egy, a Karinthy Frigyes Gimnázium hat és a Vörösmarty Mihály Gimnázium egy tanárának szűnik meg rendkívüli felmentéssel a közalkalmazotti jogviszonya december 1-jétől a polgári engedetlenségben való részvétele miatt.

Egyik forrásunk a Karinthy Frigyes Gimnáziumból azt mondta, bár lehetett számítani hasonló reakcióra, nem gondolták, hogy ez most fog bekövetkezni. Az iskolában 76 tanár tanít összesen, így a hat kirúgott pedagógus nélkül bajban lesznek. Olyan tanár is van az elbocsátottak között, aki végzős osztály osztályfőnöke volt, de kirúgtak magyar, angol, francia, spanyol és biológia szakos tanárokat is. A gimnáziumban csütörtökön rendkívüli szünetet rendeltek el, mert a munkabeszüntetést bejelentő, hiányzó és elbocsátott tanárok miatt a tantestület létszáma nem éri el a jogszabályban előírt minimális szintet.

A kirúgásokra válaszként újabb tiltakozási hullám indult el, csütörtökön közel ötszáz tanár kezdett polgári engedetlenségbe, és nem vette fel a munkát, több iskolában ülősztrájkkal fejezték ki szolidaritásukat a diákok. Erről bővebben ebben a cikkben számoltunk be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!