Visszaépítették a Clark Ádám téri körforgalmat

2022. november 28. – 17:54

Másolás

Vágólapra másolva

Befejeződött a Clark Ádám téri körforgalom visszaépítése, amelyet a Lánchíd felújítása miatt tavaly májusban alakították át – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A Clark Ádám téri körforgalom aszfaltját a november 19-20-i hétvégén marták fel, és helyreállították a korábbról ismert „nagy” körforgalom nyomvonalát, majd november 26-án és 27-én az aszfaltozáson, valamint a burkolati jelek felfestésén túl megépült a forgalomelválasztó szigetek többsége, és azok szegélye is. A virágágyásba már bekerült a növényzet visszatelepítéséhez szükséges humusz.

A következő hetekben – a forgalom fenntartásával – befejezik a még hátralévő kisebb építési munkákat, és még december közepe előtt visszatelepítik a téli időjárásnak megfelelő növényzetet, illetve füvesítenek a tér közepén.

A BKK azt közölte, hogy a Lánchíd felújítása továbbra is az ütemtervnek megfelelően, a költségkereten belül halad. A kivitelező szakemberei a pesti után a budai pilont körülölelő állványzat útpálya fölötti részét teljesen lebontották, véget értek a jelentősebb kőmunkák a magasban, de az útpálya körüli, illetve alatti részeken még tartanak.

A budai parti nyílásban lévő festősátrat hamarosan lebontják, mert ezen a területen már befejeződött az alsó láncszakaszok és a híd acélszerkezetének korrózióvédelme, továbbá folyamatosan szerelik a helyükre a merevítőtartót fedő recés lemezeket az útpálya és a járdák között – írták.

A Lánchíd felújítása 2021 tavaszán kezdődött el az A-Híd Zrt. kivitelezésében, és a tervek szerint 2023 őszéig tart. Arról, hogy a felújítás során több köbméter galambszart, tízvödörnyi lakatot szedtek le a hídról, ebben a cikkben, a Lánchíd felújításának költségeiről pedig ebben a cikkben írtunk részletesen. A legkedvezőbb végső ajánlat bruttó 26,75 milliárd forint volt, ebben azonban nincs benne a Széchenyi téri villamos-közúti aluljáró felújításának költsége. A híd felújítás előtti állapotáról szóló videónkat itt nézheti meg:


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!