ATV: Nyomozást indított az OLAF Mohácson

2022. november 28. – 20:04

ATV: Nyomozást indított az OLAF Mohácson
A mohácsi busójárás a Városháza előtt – Fotó: Sóki Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Uniós pénzek szabálytalan kifizetésének gyanúja miatt indított nyomozást az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal Mohácson – mutatta be az ATV. A Mohácsi Önkormányzatnál a helyi ellenzék feljelentése alapján indult eljárás, mert mint azt Schwarcz-Kiefer Patrik, a Baranya Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője elmondta:

„A korábbi beadványok alapján a magyar hatóság nem talált semmi kivetnivalót, bennünk azonban továbbra is él a gyanú, hogy itt emberek duplán, triplán lettek kifizetve az EU-támogatások terhére.”

Mohács fideszes városvezetése elismerte a vizsgálat tényét, de azt hangsúlyozta, hogy nemcsak az önkormányzatot, hanem az irányító hatóságokat is vizsgálták az OLAF nyomozói, akik az államkincstárnál is látogatást tettek. Annyi derült ki, hogy Mohácson az 5 legnagyobb uniós pályázat aktáit kérte el és vizsgálta a hatóság az elmúlt hetekben.

Az ATV úgy tudja, hogy a nyomozás egyelőre lezárult a mohácsi önkormányzatnál, arról, hogy találtak e bármilyen szabálytalanságot, majd csak a jövő évben fogják tájékoztatni a sajtó képviselőit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!