Főügyész: Nem teljesítünk politikai megrendeléseket

2022. november 26. – 09:19

Másolás

Vágólapra másolva


Senkire nincsen kilövési engedély, nem teljesítenek politikai megrendeléseket, mondta Fürcht Pál Zsolt, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Fürcht elmondta, hogy a hivatal minden korrupciós ügyben eljár, „legyen szó »kis« pénzügyőrről, párezer forintot elfogadó rendőrről vagy magas rangú politikusról.”

Arra a kérdésre, hogy Völner Pál kivételével miért nem sikerült más magas rangú politikust lefülelni, a főóügyészség vezetője elmondja, hogy csak olyan személyek ellen tudnak fellépni, akire vannak bizonyítékok. Völner esetében 83 millió forint kenőpénz elfogadását tudtak bizonyítani.

Szerinte van egy tévhit azzal kapcsolatban, hogy kire van „kilövési engedély”, és kire nincs, de elmondta, hogy sem ilyen lista, sem olyan, ami a védett emberekről szól, nem létezik.

Fürchtöt kérdezik az MSZP-seket érintő korrupciógyanús ügyről is, amire azt válaszolja, hogy csak megtörtént események után szeretne kommunikálni büntetőügyekben. Arról, hogy milyen nagyhatalmú politikusokról készült hangfelvételekkel fenyegetőzött Vizoviczki László „diszkópápa”, arra a főügyész azt mondja, hogy

„…egy jó szalagcímhez elegendő bedobni politikusokat, addig a büntetőeljárás megindításához konkrét bűncselekményre vonatkozó bizonyítékokra van szükség.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!