Fél napra elhallgat Milkovicsék két rádiója, a Jazzy és a Klasszik

2022. november 25. – 13:39

Másolás

Vágólapra másolva

December 7-én reggel 7 és 19 óra között felfüggeszti a Klasszik Rádió és a 90,9 Jazzy Rádió adását a Médiatanács, miután döntött a két adó jogsértő tulajdonosi helyzetének ügyében. A Médiatanács azért büntette meg a Budapest 92,1 MHz-en üzemelő Klasszik Rádió, illetve a Dél-Budapest 90,9 MHz-en fogható Jazzy Rádió szolgáltatóit, mert többszöri felszólítás ellenére sem szüntették meg a jogsértő tulajdonosi állapotot.

A Médiatanács korábban 250 000–250 000 Ft bírságot szabott ki a médiaszolgáltatókkal szemben, mivel azonban a jogsértő állapotot továbbra sem szüntették meg, ezért a testület a fokozatos szankcióalkalmazás törvényi követelményére tekintettel immáron 500 000–500 000 Ft bírságot állapított meg, illetve a médiaszolgáltatók jogosultságának gyakorlását 12-12 órára felfüggeszti, emellett kötelezi az erről szóló közlemény közzétételére és a jogsértő helyzet megszüntetésére.

A két rádió tulajdonosa a 168 Órát és az Elle Magazint is kiadó Michaeli, Schwartz & Brit Zrt., amelynek vezérigazgatója Milkovics Pál. Róla és a pályafutásáról részletesen ebben a cikkünkben írtunk. Shabtai Michaeli, Rogán Antal grúz barátja, aki nyáron egy teljes épület tulajdonosa lett az V. kerületi Bástya utcában, tavaly szállt be Milkovics mellé a médiacégbe.

A Médiatanács bírságot szabott ki az Ozone Tv szolgáltatójára is, mert június 8-a és 14-e között nem felelt meg a hatósági határozatában vállalt környezetvédelmi tematikának, ugyanis az ebbe a kategóriába sorolt műsorszámok nem érték el a napi műsoridő 80%-át. A testület ugyanezen az ülésen lezárta a Miskolc 101,6 MHz kereskedelmi jellegű rádiós frekvencia pályázati eljárását is, melynek nyertese az egyedüli pályázó Best Radio Kft., amely jelenleg is használja a frekvenciát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!