A cseh miniszterelnök szerint Orbán sálja is téma lesz a V4-csúcson

2022. november 23. – 22:21

Másolás

Vágólapra másolva

Petr Fiala cseh miniszterelnök szerdai sajtónyilatkozata alapján Orbán Viktor magyar–görög meccsen viselt nagy-magyarországos sálja is téma lesz a V4-országok soron következő csúcstalálkozóján a hét második felében – számolt be a Reuters. Fialát szerdai sajtótájékoztatóján a magyar kormány Oroszországgal kapcsolatos álláspontjáról is kérdezték, a Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában uralkodó álláspont szerint ugyanis a magyar kormány juttatta mélypontra a visegrádi együttműködést azzal, hogy a többi EU-tagállamnál lényegesen puhábban viszonyul az Ukrajnában háborúzó oroszokhoz.

„Amit időnként hallunk Magyarországról, akár nyilatkozatok, akár konkrét lépések formájában a magyar kormány képviselőitől, az biztosan nem segít a helyzeten – mondta Fiala. – És láttam Orbán miniszterelnök sálját is, nincs kétségem afelől, hogy holnap ez is szóba kerül valamilyen módon a tárgyalásainkon.”

Orbán sálválasztását sok kritika érte, az ukrán külügy berendelte a magyar nagykövetet, posztolt róla a szlovák külügyminiszter, és az osztrák, a román és a horvát külügy is reagált. A magyar miniszterelnök a Facebookon magyarázkodott, azt írta: „A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!