Itt a teljes lista: összesen 110 millió forintnyi jutalmat kaptak a tankerületi vezetők tavaly

2022. november 22. – 14:10

Másolás

Vágólapra másolva

Miután az elmúlt napokban több részletet is közölt, kedden a Facebook-oldalán nyilvánosságra hozta az összes tankerületi vezető jutalmát Tóth Endre momentumos politikus.

A Momentum parlamenti képviselője és oktatáspolitikusa 10 hónapos jogi huzavona után szerezte meg a tankerületi igazgatók tavaly év végi jutalmainak összegét.

Elsőként, november 17-én, annak a három tankerületi igazgatónak a jutalmát hozta nyilvánosságra, akiknek a neve a pedagógusokat ért fenyegetések kapcsán vált ismertté. Ezt követően a három érintett tankerület azonnal bejelentette, hogy jogi lépéseket tesznek a képviselővel szemben. Három nappal később Tóth nyilvánosságra hozta a tíz legjobban jutalmazott tankerületi igazgató nevét. Ebből kiderült, a legnagyobb jutalmat a Debreceni Tankerületi Központ korábbi vezetője, Pappné Gyulai Katalin kapta, egészen pontosan 2,5 millió forintot kapott év végén. Másnap olyan tankerületi vezetők 2021-es jutalmát tette közzé, akik valamilyen módon a Fideszhez köthetőek, például korábban a párt országgyűlési képviselői, alpolgármesterei vagy polgármesterjelöltjei voltak.

Ígéretéhez híven a politikus november 22-én kedden, az összes tankerületi vezető 2021 év végi jutalmát nyilvánosságra hozta.

Az összes tankerületi igazgató motivációs elismerésének összege összesen 110 millió forintra rúg.

Mint írja, „a közoktatás bürokratikus fenntartói szervezetének vezetői úgy kaptak 1 és 2,5 millió forint közötti »motivációs elismerést«, hogy a tankerületükben dolgozó pedagógusok semmiféle év végi jutalmat nem kaptak”.

A Klebelsberg Központ (KK) szerint „a motivációs juttatásoknak semmi köze nincs a pedagógusok béréhez, hiszen egyik esetben kormánytisztviselői, másikban pedig közalkalmazotti státuszról van szó, melyekre külön szabályozás és külön bérkeret vonatkozik.”

A teljes lista a képviselő Facebook-bejegyzésében olvasható:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!