Több mint egymillió forint jutalmat kaptak tavaly év végén a tanárokat fenyegető tankerületi vezetők

2022. november 17. – 10:28

Másolás

Vágólapra másolva

Tóth Endre, a Momentum parlamenti képviselője és oktatáspolitikusa, 10 hónapos jogi huzavona után megszerezte a tankerületi igazgatók tavaly év végi jutalmainak összegét. A politikus a Facebook-oldalán elsőként három olyan tankerületi igazgató jutalmainak összegét hozta nyilvánosságra, akiknek a neve a pedagógusokat ért fenyegetések kapcsán vált ismertté:

  • Rábel Krisztina, a Külső-Pesti Tankerület vezetője – korábban fideszes önkormányzati jelölt – 1 590 000 forint jutalmat kapott 2021 végén.
  • Szabóné Forgács Gabriellának, a Dunakeszi Tankerület igazgatójának, aki ügyfélkapun keresztül küldte el a tiltakozó pedagógusoknak a fenyegető leveleket, pedig 1 050 000 forintos bónusz jutott.
  • Marosi Beatrixnak, a Kölcsey Ferenc Gimnázium öt pedagógusát elbocsátó vezetőnek, mivel az előző év novemberében még csak helyettes volt, körülbelül 512 222 forint jutott (az összeg a Belső-Pesti tankerület vezető beosztású munkatársainak fizetett jutalmak átlaga).

Tóth Endre bejegyzésében azt írta, tíz hónap huzavona és adatvédelmi hatósághoz fordulás után sikerült megszereznie a tételes listát a tankerületi igazgatóknak kifizetett jutalmak összegéről. Mint írja, az adatok alapján

tavaly év végén kizárólag a tankerületi vezetők és dolgozók kaptak komoly összegű jutalmat, míg a pedagógusoknak semmi sem jutott.

A politikus ígérete szerint pénteken újabb részletekkel jelentkezik.

A 24.hu október végi összesítése szerint miközben az oktatásban visszatérő probléma a pénzhiány, a tankerületeknél nem spórolnak, ha magukról van szó. Mint azt a Telexen is megírtuk, tavaly 11 tankerületben is több év végi jutalmat kapott a tankerületi vezető, mint az alá tartozó tanárok összesen, ráadásul a tankerületek nagyjából felében a tanárok semmilyen év végi bónuszt nem kaptak. A tankerületi vezetők kiemelkedő jutalmazásáról Gulyás Gergely az október 22-i kormányinfón azt mondta: „Ha ilyen valahol történt, az nem helyes, de nem általánosítanék”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!