Költségvetési csalás miatt körözik a Kovács Bélát, a kémügyben elítélt volt jobbikos EP-képviselőt

2022. november 22. – 18:44

Másolás

Vágólapra másolva

Költségvetési csalás miatt körözi a magyar rendőrség a Kovács Bélát, a kémügyben elítélt volt jobbikos EP-képviselőt. A kémkedési ügy miatt KGBélának nevezett volt politikus körözési fotója kedden került fel a rendőrség oldalára. Legutóbb azt írtuk róla, hogy Moszkvában él, és korábban volt egy agyműtétje.

Kovács Bélát tavaly nyáron másodfokon két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla kémkedés miatt, a politikus azonban fellebbezett a döntés ellen. Emellett költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás vádjában is bűnösnek találták.

Kovács Béla körözési fotója – Fotó: police.hu
Kovács Béla körözési fotója – Fotó: police.hu

A vád szerint a politikus rendszeresen találkozott az orosz hírszerzéssel azután, hogy 2010-ben európai parlamenti képviselő lett, és információkat adott energetikai ügyekről vagy EP-választásokról. A másik ügy (erre vonatkozik a más bűncselekmények), egy OLAF-felvetés nyomán indult.

A vád szerint Kovács olyan gyakornoki szerződéseket kötött, amiket nem tervezett betartani, és erről a gyakornokok is tudtak. Ugyanakkor az EU a gyakornokok után támogatást ad, így a vád szerint 6 millió forint kárt okozott az Európai Unió parlamentjének a fiktív gyakornoki állásokkal 2012-2013-ban. Kovács végig kitartott ártatlansága mellett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!