„Lekötözik kezeinket, szűkítik a mozgásterünket” – Győrben kétszázan demonstráltak

2022. november 17. – 17:58

Cséfalvay Attila
Cséfalvay Attila
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Közös ügyünk, közös jövőnk az oktatás – hangzott el a ma délutáni győri, rendőrség által biztosított és hangsúlyozottan pártpolitikamentes szakmai demonstráción Győrben a Széchenyi téren, amelyen mintegy kétszázan vettek részt.

A szónokok elsőként az eddigi oktatáspolitikai intézkedéseket vették sorra, amelyek nem érdemi, hanem látszatmegoldásokat kínáltak, emiatt jutottak idáig. „Nem fáradhatunk bele, nem adhatjuk fel” – mondták a demonstrációkról.

Fotó: Attila Cséfalvay
Fotó: Attila Cséfalvay

„Lekötözik a kezeinket, szűkítik a mozgásterünket, ezért kényszerből kell elmennünk a falig. A megrajzolt pályamodellben is a kényszer uralkodik, és minket nem kérdeztek meg a megalkotásakor. Már próbálkoznak a megfélemlítésünkkel, fizetéselvonással, kirúgásokkal. Remélem nem folytatódik a sor. Nem veszíthetünk többet a lehetőségünkből így is mutatkoznak az agónia, kiégés, teljesítményromlás jelei. Közel a vész. Nem Brüsszel lesz a megváltónk, az itthoniaknak kellene levennie rólunk a nehezéket” – hangzott el a szónokoktól. Hozzátették, cselekedni kell, nem elég demonstrálni – majd meggyújtották az összefogás lángját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!