Mostantól online is ki lehet tölteni a konzultációs kérdőívet

2022. november 16. – 09:46

Másolás

Vágólapra másolva

Keddtől online is ki lehet tölteni a szankciókról szóló konzultációs kérdőívet – mondja videóüzenetében Dömötör Csaba államtitkár. Az online kitöltési hajlandóságot érzőket a nemzetikonzultacio.kormany.hu link alá irányítja a videóüzenet.

A szabad véleménynyilvánításra való felkérés után háromnegyed percben a kormány véleménye hallható, azaz Brüsszel gazdasági szankcióira irányuló kormányüzenet a szankciók hatásairól, miszerint nem vetettek véget a háborúnak, válságot okoznak Európában, elszálló energia- és élelmiszerárakat okoztak – amivel kormány nem ért egyet –, satöbbi.

Október közepétől postázták ki az új nemzeti konzultációt tartalmazó borítékokat, a kormány közzé is tette a „Nemzeti konzultáció a brüsszeli szankciókról” című kérdőív kérdéseit.

A konzultációs lapon hét kérdés szerepel, ezek mindegyike egy-egy (meglévő vagy tervezett) szankciós lépéssel kapcsolatban kéri ki a lakosság véleményét:

  1. olajszankciók
  2. gázszállításokra vonatkozó szankciók
  3. nyersanyagokra vonatkozó szankciók
  4. nukleáris fűtőelemekre vonatkozó szankciók
  5. paksi beruházásra is kiterjedő szankciók
  6. turizmus korlátozásával járó szankciók
  7. élelmiszerárak emelkedésével járó szankciók

Nem túl meglepő módon a kormány friss konzultációja – az aktuális videóüzenethez hasonlóan – ismét többet állít, mint amennyit kérdez, és sokatmondó az is, hogy a kipostázásra kerülő íveken nem a kérdések vannak kiemelve, hanem az azokkal kapcsolatos állítások, amik többek között úgy hangoznak, hogy „A paksi atomerőmű bővítése is a szankciós politika célkeresztjében van”, vagy „A szankciós politika a turizmust sem kíméli”, és „A szankciók növelik az élelmiszerárakat, és újabb bevándorlási hullámhoz vezethetnek”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!