Lehet, hogy mégsem veszi fel hatmilliós jutalmát a fóti polgármester

2022. november 16. – 19:14

Másolás

Vágólapra másolva

Lehet, hogy mégsem veszi fel hatmilliós jutalmát, még akkor sem, ha azt a képviselő-testület megszavazza neki – nyilatkozta Vass György, Fót polgármestere a hvg.hu-nak, miután a szerda délutáni kormányinfón Gulyás Gergely méltánytalannak nevezte a nagy összegű jutalmat.

Ahogy arról kedden a Telexen is beszámoltunk, a megszorítások ellenére idén is hathavi jutalmat vehet fel Fót fideszes polgármestere, amennyiben a helyi képviselő-testület a csütörtöki közgyűlésen megszavazza. A jutalom összege a polgármester havi bruttó 975 ezres fizetésének a hatszorosa, azaz megközelítőleg hatmillió forint. Akkor a polgármester azt nyilatkozta: „Persze, hogy fel kívánom venni, mert bár nálunk is van megszorítás, de van rá pénz, szerencsére van elég adóbevételünk.”

A szerdai kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert is kérdezték a nagy összegű bónuszról, aki azt mondta, nem tartja méltányosnak, szerinte ugyanis nem helyes hathavi jutalmat felvenni, és nem érti, hogyan merülhetett fel egyáltalán komolyan egy ilyen előterjesztés.

Vass szerda délután a hvg.hu-nak Gulyás kijelentéséről azt mondta, „az ilyesmi az embert elgondolkodtatja”, és már nem annyira biztos benne, hogy felveszi a jutalmat, mint fogalmazott: „alszom erre egyet, elgondolkodom rajta”. Azt viszont hangsúlyozta, hogy a számok nem hazudnak, a város jó anyagi helyzetben van, és ez a vezetőjének is köszönhető.

A polgármesternek járó jutalmat a kormánypárti többségű helyi pénzügyi bizottság ítélte meg, de a folyósításához a képviselő-testület döntése is szükséges. Mivel a 12 képviselőből 8 kormánypárti, akkor is meglenne a szükséges többség, ha a polgármester tartózkodna a szavazásnál. Csütörtökön délután egykor kezdődik az ülés, akkor fog szavazni a testület, és kiderülhet az is, hogy döntött Vass, felveszi, vagy nem a jutalmat.

Nem Vass az egyetlen városvezető, aki milliós jutalommal zárhatná az évet, Győr fideszes polgármestere, Dézsi Csaba András is 5,2 milliós bónuszt kap, amiről azt mondta, neki az jár, és nem akar lemondani róla.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!