A megszorítások ellenére idén is hathavi jutalmat vehet fel Fót fideszes polgármestere

2022. november 15. – 06:52

Másolás

Vágólapra másolva

Hatmilliós jutalmat kaphat Fót fideszes polgármestere, Vass György, írja a hvg.hu. A jutalom összege a polgármester havi bruttó 975 ezres fizetésének a hatszorosa. „Persze, hogy fel kívánom venni, mert bár nálunk is van megszorítás, de van rá pénz, szerencsére van elég adóbevételünk” – mondta a lapnak a fóti polgármester. Vass György tavaly is felvette a hathavi jutalmat, mert a pandémia idején egyedül kellett döntéseket hoznia, ami „óriási felelősség”.

Szerinte idén azzal érdemelte ki a bónuszt, hogy rengeteg pénzt szerzett a városnak, például pályázatok formájában. Azt is elmondta, hogy a hatmillió forint nagy részét jótékony célra fogja költeni. Hozzátette: nemcsak ő kap jutalmat az év végén, hanem az önkormányzat összes dolgozója, az energiaválság ellenére van rá fedezet. A polgármesteri jutalomról csütörtökön dönthet a képviselő-testület.

Győr fideszes polgármestere, Dézsi Csaba András 5,2 milliós bónuszt kap, amiről azt mondta, hogy szerinte neki az jár, és nem akar lemondani róla.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!