Győr polgármestere ötmilliós jutalmáról: Ha jár, akkor jár

2022. október 20. – 14:37

Másolás

Vágólapra másolva

Győr fideszes polgármester, Dézsi Csaba András felveszi 5,2 milliós jutalmát, mert szerinte az jár neki. Az összeget nem ő kérte magának, hanem a jegyző. Viszont ha már jár, lemondani sem akar róla – mondta a Hvg.hu-nak.

A DK győri önkormányzati képviselője számolt be arról, hogy Dézsi Csaba 5,2 milliós jutalmat szavaztatna meg magának. A párt azt is állította, hogy a polgármesternek valójában nincs meg a 35 éves közszolgálati ideje, ami feltétele a bónusz igénylésének.

Dézsi a Hvg.hu-nak azt mondta, hogy a köztisztviselői törvény alapján egyértelmű és világos jogi alapja van annak, hogy a 35 éves jubileumi bónuszt felvehesse. Hozzátette: „Kellene a rossebnek az a pénz. Elég jól keresek, nem is én kértem ezt a pénzt, a jegyző nyújtja be automatikusan.” Megkérdezték azt is a polgármestertől, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel nem mond-e le 5,2 millió forintról. A polgármester erre annyit válaszolt:

„Ha jár, akkor jár. Maga mit tenne? Adjam vissza, vagy vegyek mindenkinek 5 gombóc fagyit?”

Majd így folytatta: a 35 év munkaviszonya után ez a mostani jutalom havi mindössze 12 ezer forint, ha leosztja. „Márpedig én abból élek, hogy szorgalmas vagyok.” Hozzátette, hogy ő ennél a pénznél alapvetően sokkal többet adakozik.

A laphoz eljutott Győr jegyzőjének levele is, amiben részletesen megindokolják, hogy milyen szabályok és törvények alapján jár Dézsinek a jutalom. Ebben rögzítik, hogy a jutalmat nem a polgármester kérte, az a közszolgálati jogviszony alapján alanyi jogon jár, a munkáltatónak kötelező azt kifizetni. Részletesen leírják azt is, hogy a polgármester esetében hogyan jön ki a 35 év közalkalmazotti jogviszony.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!