A szolgáltató tévedésből számlázott 1,7 milliós gázszámlát az Igazgyöngy Alapítványnak

2022. november 16. – 12:18

Másolás

Vágólapra másolva

Kilenc napja a Telex is megírta, hogy két épületükre 1,7 millió forintos gázszámlát kapott az Igazgyöngy Alapítvány. A Hvg.hu most megtudta, tévedésből kapták a horribilis összegű gázszámlákat, ezért azokat sztornózza a szolgáltató.

L. Ritók Nóra, az alapítvány vezetője a lapnak elmondta, az egyik, 700 ezres gázszámla helyett már meg is kapták a jót: ezt 192 ezer forintról állították ki. A másik épületükre kiállított, 1 milliós számlát is sztornózta már a szolgáltató, a valós fogyasztás alapján ott havi 60 ezer forintot fognak fizetni átalányban. A túlfizetést visszakapja az alapítvány néhány napon belül.

L. Ritók Nóra már a számla kézhezvételekor azt mondta, hogy tévedés történhetett, ugyanis átalányt fizetnek, és úgy látják, az éves leolvasásnál a különbözetet teljes mértékben az emelt áron számlázták ki nekik.

Az Igazgyöngy Alapítvány több mint húsz éve foglalkozik hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő családokkal a Berettyóújfalui kistérségben. Tucatnyinál is több településen vannak jelen valamilyen formában, hat helyen végeznek oktatási tevékenységet. Művészeti iskolájuk és tanodájuk is van, több száz gyerek jár hozzájuk.

Az alapítvány vezetője a Telexnek már szeptember közepén azt mondta, hogy az Igazgyöngy épületeiben mindenhol gázzal fűtenek. Még nem ismerik a pontos összegeket, hogy mennyivel emelkedik majd a rezsijük. Átalányt fizetnek, decemberben kapják meg az első számlákat, de arra számítanak, hogy azok is sokkolók lesznek.

Átszervezésekkel próbálnak spórolni: máshol tartanak meg egyes programokat, bezárják a kevésbé fontos épületeket. A tanodával ezt nem tehetik meg, mivel kell hely, ahol foglalkozhatnak a gyerekekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!