Egymillió forintos gázszámlát kapott az Igazgyöngy Alapítvány toldi tanodája

2022. november 7. – 13:20

Egymillió forintos gázszámlát kapott az Igazgyöngy Alapítvány toldi tanodája
Az Igazgyöngy Alapítvány Toldi Tanodájának homlokzata – Fotó: L. Ritók Nóra / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Egymilliós gázszámlát kapott kézhez a Berettyóújfaluban és térségében működő Igazgyöngy Alapítvány – írja a 444.hu. Az alapítvány vezetője, L. Ritók Nóra korábban már a Telexnek is beszélt arról, hogy mivel sem a civil, sem a karitatív szervezetekre nem vonatkozik a rezsicsökkentés, ezért a teljes piaci árat kell megfizetniük. L. Ritók Nóra akkor a lapunknak azt mondta, hogy átalányt fizetnek és decemberben kapják meg az első gázszámlákat, de arra számítanak, hogy azok is sokkolók lesznek. Majd azt is hozzátette, hogy átszervezésekkel próbálnak spórolni: máshol tartanak meg egyes programokat, bezárják a kevésbé fontos épületeket. A tanodával ezt nem tehetik meg, mivel kell hely, ahol foglalkozhatnak a gyerekekkel.

Az első sokkoló számlák azonban már a napokban megérkeztek. L. Ritók Nóra arról számolt be a 444-nek, hogy nemrég kaptak kézhez egy egymillió forintról szóló gázszámlát a Toldi Tanoda épületére, ami nagyjából 60 négyzetméter. Illetve egy másik 700 ezer forintos gázszámlát egy, a Toldi Tanodához tartozó kisebb épületre, ahol a társadalmi vállalkozást üzemeltetik. A számlák az augusztus 1. – szeptember 30. közötti időszakról szólnak.

„A gázóra állása stimmel. Átalányt fizettünk, és úgy látjuk, az éves leolvasásnál a különbözetet teljes mértékben az emelt áron számlázták ki. Most az MVM-nek küldtünk egy levelet, hogy segítsenek értelmezni, miért így számolták. Válaszemail jött, hogy 15 napon belül válaszolnak majd”

– mondta L. Ritók Nóra.

Az alapítvány vezetője azt is hozzátette, hogy ha az eddigi átalányt, ami havi 15 000 forint veszik alapul, akkor nem értik, hogy jöhetett ki az egymillió forintos gázszámla. Az alapítvány telefonon kereste az MVM-et, de nem tudták elérni a szolgáltatót.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!