Pécs polgármestere sem tudott egyeztetni a postabezárásokról, sőt, a Posta kért szívességet

2022. november 15. – 16:32

Pécs polgármestere sem tudott egyeztetni a postabezárásokról, sőt, a Posta kért szívességet
Az egyik bezárt pécsi postánál 5 perc alatt hárman is próbálkoztak – Fotó: Gűth Ervin / Telex
Gűth Ervin
Pécsi tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Péterffy Attila is tárgyalásokat kezdeményezett a Magyar Postával, de egyelőre csak bérletidíj-mentességet kért az állami cég egy hivatali helyiségre, amit azért nem nyitnának ki.

A pécsi postahivataloknak több mint fele, vagyis tizennyolcból tíz már nem nyitott ki a héten. A forgalom a nyitva maradó helyekre összpontosul majd, azonban ennél is nagyobb probléma, hogy gyakorlatilag a teljes keleti városrészben nem maradt nyitva egyetlen postahivatal sem. Ezt jól mutatja a Telex térképe is, amit először ebben az országos helyzetről szóló cikkünkben közöltünk.

A cikk írásakor megkerestük a pécsi városvezetést is, de csak ma adtak ki egy közleményt az ügyben. Ezek szerint a polgármester már november 8-án, rögtön azután, hogy kiderült, Pécsett melyik postahivatalokat zárja be, levélben fordult az állami tulajdonú társaság, a Magyar Posta Zrt. vezetőjéhez.

Miután a vidéki nagyvárosok közül Szeged után Pécset sújtja a legnagyobb arányú postahivatal-bezárás, Pécs polgármestere fontosnak tartotta, hogy a témában személyes párbeszédet kezdeményezzen az üzemeltető cég vezetőjével

– írják a közleményben, hozzátéve azt is, hogy egyelőre nem kaptak választ.

Azonban a városi ingatlankezelő cégtől, a Pécsi Vagyonhasznosító (PVH) Zrt.-től a Fekete Gyémánt téri postahivatal kapcsán az üzemeltető bérletidíj-mentességet kér. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy meg is nyitnák, azaz a keleti városrészben továbbra sem lenne postahivatal.

Frissítették a postakeresőt: már látszik, hogy mely postahivatalok maradnak ideiglenesen zárva – Képernyőkép: posta.hu
Frissítették a postakeresőt: már látszik, hogy mely postahivatalok maradnak ideiglenesen zárva – Képernyőkép: posta.hu

A közlemény szerint Pécs város vezetése a vagyonkezelő cégen keresztül azt jelezte az üzemeltetőnek, hogy a bérleti díj elengedése mellett támogatást is nyújtana az ingatlan energiaköltségeire, amennyiben a hivatal nyitva marad. Jelenleg erre az ajánlatra is a Magyar Posta Zrt. válaszát várják.

A cikk szerzője a Mecseki Müzli hírlevél szerkesztője.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!