Jeszenszky Zsolt bocsánatot kért Baranyi Krisztinától, de azt szeretné, ha Baranyi is bocsánatot kérne Szalai Szilárdtól

2022. november 13. – 10:12

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton késő este a Facebook-oldalán kért elnézést Jeszenszky Zsolt Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestertől. Mint írta,

„Baranyi Krisztina politikai tevékenységének, ennek során állandósult vádaskodásainak és hisztériáinak bírálata, hazugságainak leleplezése minden esetben jogos. … Ellenben bárkinek a személyét minősíteni – akár seggnyalónak vagy ócska propagandistának nevezzük, akár a külsejével, női mivoltával kapcsolatosan sütünk el gúnyos vicceket – mindig az érvek, az érdemi mondanivaló hiányát mutatja. Egy korábbi műsorunkban Baranyi Krisztinára tett dehonesztáló megjegyzéseinkkel mi is átléptük a jóízlés határát. Bár a Baranyi által közölt, majd a baloldali sajtón vezényszóra végigfutott állításokkal ellentétben az inkriminált mondatok nem tőlem hangzottak el, de a későbbiekben magam is kiálltam mellettük – helytelenül. … Kollégáim, és különösen a magam nevében is ezúton kérek elnézést Baranyi Krisztinától a méltatlan megjegyzésekért.”

Mint ismert, Jeszenszky Zsolt Politikai hobbista című műsorában, a már megszűnt Pesti TV-n még Baranyi 2020-as polgármesterré választása kapcsán volt szó arról, hogy „inkább egy kecskét dugnának meg, mert azt utána meg lehet enni”. A IX. kerületi polgármester ezzel indokolta az ATV-n azt, hogy nem áll szóba a Pesti Srácok munkatársával, Szalai Szilárddal.

Ezután Jeszenszky még rátett egy lapáttal, amikor négy napja azt írta a Facebookon, hogy „ha az ember k@rvának áll, akkor b@szni kell. És ezzel most nem Baranyi Krisztina esetleges korábbi vagy kiegészítő foglalkozására gondolok – vagy volt neki ilyen, vagy nem, ő dolga. Hanem arra, hogy aki politikusnak áll, az bizony kap hideget-meleget. És el kell viselnie. Ha nem bírja, válasszon magának más pályát. Legyen például mosónő... (de ez csak véletlenül jutott eszembe, nem Baranyiról).” Ez a poszt később eltűnt az oldaláról.

A műsorvezető szombat esti posztjában a bocsánatkérés mellett azt is írja, hogy reméli, Baranyi hasonló szellemben kér elnézést „Szalai Szilárdtól, és mindazoktól, akik nem osztják az ő politikai krédóját, ezért személyeskedően ócska propagandistának nevezi őket; és azoktól a kerületi képviselő testületi tagoktól – köztük a vele elvileg szövetségben lévő, de más pártokat képviselőktől – is, akiket pedig rendre hülyének, butának, fasisztának, tolvajnak minősít”.

Baranyi Krisztina eddig nem reagált a bocsánatkérésre. Frissítés 14 órakor: A Media1 vette észre, hogy Baranyi Krisztina a Klubrádiónak reagált az ügyre. Ferencváros polgármestere azt mondta, meglepi, hogy Jeszenszky Zsolt mégiscsak bocsánatot kért tőle, hiszen nem ilyennek ismerte meg őt. Azt viszont hiába várja tőle Jeszenszky, hogy ezt ő meg tegye meg Szalai Szilárddal, a Pesti Srácok munkatársával szemben, mert ezzel megtagadná az üggyel kapcsolatos nyilatkozatait, illetve utóbbi éveinek kommunikációját is. Baranyi azt mondta, nem kíván pereskedni az ügyben, de szerinte olyan egyenesen és keményen kell beszélni ezekről a propagandatermékekről, ahogy azt ő is tette.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!