Budapesti bíróság előtt bukkant fel Szabó Bálint, aki ellen korábban elfogatóparancsot adtak ki

2022. november 11. – 18:51

Másolás

Vágólapra másolva

Előkerült az augusztus 20-i mini gazdatüntetés szervezéséről és más cifra lódításokról elhíresült Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő: a Budai Központi Kerületi Bíróság elől posztolt egy több mint félórás Facebook-élőt.

Ez csak azért érdekes, mert Szabó Bálint ellen múlt hét pénteken adott ki elfogatóparancsot a Kecskeméti Járásbíróság „közérdekű üzem működésének megzavarása” miatt. Friss videójában Szabó sok furcsa dologról beszél – egyebek mellett arról, hogy vezetőszáron hozná vissza Orbán Viktort Üzbegisztánból, és már szállíttatná is a Csillag börtönbe –, saját ügyéről pedig azt mondja, bebizonyosodott, hogy Magyarországon a bíróság független, most pedig ismét Polt Péteréknél, vagyis az ügyészségnél pattog a labda. Jelen lévő híveivel közli, most már mindenki hazamehet (például Bács-Kiskun megyébe kacsát és libát tenyészteni), ő is hazamegy Szegedre.

Írtunk a Budai Központi Kerületi Bíróságnak, hogy megtudjuk, mi a helyzet Szabó Bálint ügyével, amint válaszolnak, közöljük.

Szabó a több ezres traktoros demonstrációnak hirdetett, végül 60 fősre sikerült gazdatüntetés előtt azzal hívta fel magára a közvélemény figyelmét, hogy a koronavírus-járvány során bevezetett korlátozások elleni tiltakozásként saját autójával akadályozta a szegedi villamosközlekedést, máskor azt állította, hogy elrabolták, megerőszakolták és fel akarták gyújtani, előzőleg viszont politikai kalandorként ismerhették meg sokan. Minderről részletesen olvashatnak a Telex róla megjelent portréjában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!