A Mi Hazánk megtiltaná, hogy szivárványos zászlót rakjanak ki a középületekre

2022. november 10. – 13:22

Másolás

Vágólapra másolva

A Mi Hazánk megtiltaná, hogy szivárványos zászlót rakjanak ki a középületekre, mert szerintük lealacsonyítja a magyar nemzeti lobogót „egy megosztó szexuális mozgalom zászlaja” – mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke, frakcióvezető-helyettese, írja az MTI.

A politikus azt akarta elérni, hogy az Országgyűlésben napirendre tűzzék az erről szóló törvényjavaslatát, de a parlament igazságügyi bizottságban ezt senki nem támogatta. Ezért szeretnék ezt nyomásgyakorlással elérni.

Novák Előd szerint az utóbbi években rendszeresen került úgy polgármesteri hivatalokra ez a jelkép, hogy a képviselő-testület nem is támogatta a kihelyezését.

Szerinte a rendőrség nem lép az ilyen esetekben, miközben

nemzeti jelkép megsértése mellett garázdaság miatt is indulhatna eljárás a lakosság megbotránkoztatása miatt.

A párt alelnöke a szivárványos zászló kitűzését éppúgy betiltaná, mint a „homoszexuális propagandafelvonulásokat”.

A párt nemrégen azzal került be a sajtóba, hogy Bartha Barna, a Mi Hazánk nemzetpolitikai kabinetjének vezetője Sepsiszentgyörgyben egy újságírónő felakasztásáról beszélt. Úgy fogalmazott:

„Vagy meg lehet nézni egy Parászka Borókát, meg lehet hallgatni a Marosvásárhelyi Rádióból, hát (ha) az ilyeneket a magyarok nem tudják felakasztani, maguk közül nem tudják kiiktatni, akkor nem csoda, hogy oda jutunk, ahova jutunk.”

Parászka Boróka a Telexnek akkor azt mondta: „Jelen esetben nem az én személyem a fontos, hanem az, hogy a Mi Hazánk a román közmédia magyar nyelvű csatornájának az újságíróját támadta meg. Innentől kezdve ez a sajtó és a közszolgálatiság elleni támadás, amit komolyan kell venni.” Később a román miniszterelnök is elítélte a politikus kijelentéseit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!