Elmarad egy pénteki esemény, ahol Palkovics László lett volna a sztárvendég

2022. november 10. – 12:17

Másolás

Vágólapra másolva

A különböző közéleti eseményekre szóló meghívók rendszerezetten a Magyar Távirati Iroda Agenda nevű aloldalán szoktak megjelenni. Itt látják az újságírók, hogy milyen rendezvények várhatók a következő napokban, hetekben, és hogy azokra milyen módon lehet regisztrálni.

Az MTI Agendában kiszúrtunk egy november 11-ére meghirdetett eseményt, amelyen a szervezők jelezték, hogy részt vesz Palkovics László technológiai és ipari miniszter is. „A Mol nagylengyeli telepén a Siemens Energyvel közösen megvalósítandó innovatív geotermikus technológia pilot projektjének tesztelése. Az eseményen részt vesz Palkovics László technológiai és ipari miniszter, Bacsa György, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója és Nevzat Oezcan, a Siemens Energy AG gőzturbina üzletág alelnöke” – szólt a meghívó.

Miután Palkovics László lemondásának hírét szerda délután óta nem erősítette meg, de nem is cáfolta a kormány, megkérdeztük a Mol sajtóosztályát, hogy Palkovics László a meghívónak megfelelően ott lesz-e pénteken a Zala megyei településen, és azt a választ kaptuk, hogy az esemény elmarad.

A kormány továbbra sem reagált érdemben Palkovics lemondásának hírére, helyette Üzbegisztánból jönnek a megszólalások Orbán Viktortól, Szijjártó Pétertől és Nagy Mártontól is.

Szerdán írtuk, hogy több forrásból úgy tudjuk, lemondott Palkovics László. A minisztériumban már főosztályvezetői szinten is értesítették a munkatársakat az átadás-átvétel előkészítéséről. A távozás hátterében úgy tudjuk, energiapolitikai véleménykülönbségek állnak. Információink szerint a kormányfő az energetikai válsághelyzet miatt külön Energetikai Minisztériumot akar létrehozni.

Megkerestük az ügyben Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnökét, aki érdemben nem válaszolt, de nem is cáfolta értesülésünket:

„A miniszterelnök úton van Üzbegisztánba; a kormányzati ügyekkel kapcsolatos kérdésekkel, kérem, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez forduljanak.”

A Telex ezután kereste az ügyben a Miniszterelnökséget és Gulyás Gergelyt is. A Miniszterelnökség szerdán 15 órakor a következő közleményt adta ki:

„A kormány tagjairól a miniszterelnök dönt, amennyiben a kormány szerkezetében változás történik, arról a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk.”

A Telex kereste a Technológiai és Ipari Minisztériumot és magát Palkovics Lászlót is, de továbbra sem kaptunk választ.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!