Az ünnepekre börtönben maradhat Schadl György

2022. november 7. – 20:22

Másolás

Vágólapra másolva

Meghosszabbította a Fővárosi Törvényszék Schadl Györgynek, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének letartóztatását, írja a 24.hu. Mivel tartanak a szökéstől, elrejtőzéstől vagy éppen a bűnismétléstől, Schadl addig rácsok mögött maradhat, amíg nem mondanak ítéletet az ügyében. A törvényszék végzése nem végleges, még fellebbezhetnek miatta. A 24.hu-nak megszólalt Schadl ügyvédje, aki meglepődött a döntésen, ugyanis arra számított, hogy védencét hazaengedik és nyomkövetők szerelnek a bokájára.

A végrehajtói kar elnöke tavaly november óta ül börtönben hivatali vesztegetés miatt, amelyben Völner Pál fideszes politikus is érintett. A vád szerint Schadl rendszeresen lefizette Völnert, három év alatt 83 millió forinthoz jutott így a politikus. Schadl Völnerrel való kapcsolatának köszönhetően 880 millió forintot szedett össze illegálisan, javarészt az általa javasolt, majd végül kinevezett végrehajtók osztalékának köszönhetően.

Völner, Schadl és több társuk ellen korrupció, vagyon elleni bűncselekmények és pénzmosás miatt emeltek vádat. Völner nyolc évet kaphat, ha mindent beismer, Schadlra pedig tíz év elzárást kértek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!