Tényleg levédeti a győri polgármester az ipari park ellen tiltakozók csoportjának nevét

2022. november 6. – 13:36

Másolás

Vágólapra másolva

Győr mellett új ipari nagyberuházás készül, aminek a helyiek közül sokan nem örülnek. A tiltakozókat a Szívügyünk Szentiván csoport tömöríti – legalábbis ezen a néven kommunikáltak eddig, most azonban kérdésessé vált, hogy a jövőben is használhatják-e az általuk kitalált nevet, Dézsi Csaba András győri polgármester ugyanis levédeti azt.

Szombati riportunkból – amelyben az ipari park elleni tiltakozásról számoltunk be – már kiderült, hogy a helyiek úgy tudják, Dézsi elindította a levédetés folyamatát. Mára pedig ez be is bizonyosodott, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala honlapján ugyanis a „szívügyünk” szóra keresve látszik, hogy az önkormányzati tulajdonú Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. – vette észre az Úgytudjuk.hu.

A cég az alábbi neveket próbálja levédetni:

  • Szívügyünk Szentiván!;
  • Szívügyünk Győrszentiván!;
  • Szívügyünk Nadorváros! (ez Dézsi egyéni körzete);
  • Szívügyünk a Környezetvédelem!;

A polgármester saját cége által korábban levédett Szívügyünk Győr szlogenre hasonlító nevek ügyében október ötödikén indult az eljárás, a honlap szerint védjegybejelentés folyamatban van.

Dézsi augusztustól három hónapon át nem állt szóba a szentiváni civil tiltakozókkal, akiket „fizetett provokátoroknak” tart, most csütörtökön ült le velük először egyeztetni. A konfliktusról szóló részletes cikkünk itt olvasható, a lényeg, hogy Győrszentivánnál bővíteni tervezik az ipari parkot, amelynek „különösen veszélyes ipar telepítésére lehetőséget adó besorolást” is kívánnak adni. A helyiek közül sokan aggódnak, attól tartanak, hogy akkumulátorgyár épülhet, de egyelőre ebben sem lehetnek biztosak, ugyanis egyetlen illetékes sem kommunikál velük a projektről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!