Orbán Ráhel: Nagyon drukkolok mindenkinek, hogy tudjon talpon maradni, mert nehéz lesz

2022. november 5. – 14:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Republic Group reklámszakmai podcastjának, a „RePort”-nak a vendége volt legutóbb Orbán Ráhel, a BDPST cégcsoport kreatívigazgatója, a BDPST Concept ügyvezető igazgatója, Orbán Viktor miniszterelnök legidősebb lánya. A beszélgetést a 444.hu szemlézte hosszan.

A lap szerint a kérdésre, hogyan vészelte át a cégcsoportja az elmúlt éveket, Orbán Ráhel azt mondta, hogy a Covid nagyon nehéz volt, bár ők sokaknál könnyebb helyzetben voltak. Viszont sajnos nem tudtak fejlődni. Nagyon nehéz volt az is, hogy azon kellett agyalniuk, mi lesz azokkal az emberekkel, akik náluk dolgoznak. Egyébként látja a Covid jó oldalát is – hiszen igyekszik mindenben meglátni a jót.

Orbán Ráhel, Orbán Viktor miniszterelnök lánya az Úton egy erősebb Európa felé című konferencián a budapesti Marriott szállóban 2013. október 11-én – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTVA
Orbán Ráhel, Orbán Viktor miniszterelnök lánya az Úton egy erősebb Európa felé című konferencián a budapesti Marriott szállóban 2013. október 11-én – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTVA

Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja viszont újabb nehéz helyzetet teremtett, és ez a fajta válság, amiben Orbán Ráhel szerint a legrosszabb a bizonytalanság, nem olyan, mint a gazdasági válságok, hogy jó, most két évig összehúzzák a nadrágszíjat, hanem olyan hatások érik a szakmát, mint a Covidnál, azaz tehetetlenek ellene.

Mint kiderül, Orbán Ráhel bízik benne, hogy a válság kicsit helyreállítja majd a munkaerőpiacot a szakmájukban, ugyanakkor látja ő is, hogy nagyon sokan mennek mindig „egy országgal arrébb”. De róluk sem tud negatívan nyilatkozni, mert értékeli azokat a fiatalokat, akik szeretnének egy kicsit többet, és egyébként sokszor sokkal rosszabb munkát vállalnak el, mint amit itthon kell csinálniuk.

Viszont azt látja, sokan haza is jönnek, például ő is elment külföldre, aztán hazajött, és szerinte sok jót hozott haza.

„És nagyon drukkolok mindenkinek, hogy tudjon talpon maradni, mert nehéz lesz”

– teszi hozzá.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!