Újabb gyanúsított letartóztatását rendelte el a bíróság Herczeg Zoltán drogügyében

2022. november 4. – 12:21

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb gyanúsított letartóztatását indítványozta a Fővárosi Főügyészség Herczeg Zoltán divattervező ügyében – derül ki az ügyészség Telexnek adott tájékoztatásából. A Fővárosi Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa el is rendelte a letartóztatást.

Az ügyről egyelőre annyit tudni, hogy Herczeget kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt tartóztatták le, vele együtt egy másik embert is elfogott a rendőrség október végén, de őt szabadlábra helyezték.

A ügyészség a Telex megkeresésére pénteken azt írta, a törvényszék csütörtökön „az ügy másik gyanúsítottjának a letartóztatását is elrendelte”.

„A másodfokú döntés nyomán, a letartóztatás elrendelése mindkét gyanúsított vonatkozásában végleges” – írták.

Mint írtuk, a rendőrök október 21-én egy XIII. és egy IV. kerületi lakáshoz mentek ki, ahol két személy tartózkodott. Egyiküknél körülbelül 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port, valószínűleg szintén kokaint találtak. Herczeg Zoltán ügyvédje később megerősítette, hogy az egyik őrizetbe vett személy a divattervező volt. A hivatalos közleményből nem derült ki, hogy kinél volt a nagyobb a mennyiség, de ha kábítószer-kereskedelem a gyanú Herczeg ellen, akkor feltehetően nála.

November 2-án a Blikk információira hivatkozva írtuk meg, hogy Herczeget egy barátja csalhatta tőrbe.

Magyarországon szorosan hozzátapadt Herczeg Zoltán nevéhez a divattervező szó, még ha a divatiparban ellentmondásos volt is a megítélése, és az utóbbi időben ő maga is kivonulni készült a szakmából. Herczeg Zoltán mostanában már sokkal inkább volt médiaszemélyiség, politikai megmondóember, civil aktivista, a fenntarthatóság szószólója, mint divattervező. A divattervező karrierjéről, munkásságáról, élettörténetéről szóló cikkünket itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!