Hadházy egy hete az MTVA épülete előtt sátrazik

2022. november 4. – 17:38

Másolás

Vágólapra másolva

A képviselő október 28-án jelentette be, hogy sátrat ver az állami média Kunigunda utcai székháza előtt, és a következő napokban ott is marad. Hadházy már ekkor meghirdette a november negyedikei tüntetést. Az elmúlt egy hetet fogadóórákkal töltötte, de sokan kilátogattak hozzá, hogy támogatásukról bíztassák. Van, aki csokit hozott neki bentről, van, aki csak egy szelfiért érkezett.

Hadházy szerint a táborveréshez az inspirációt épp az MTVA biztonsági őrei adták neki: október 23. előtt ugyanis egy néhány perces videót szeretett volna felvenni, de felismerve őt olyan gyorsan zárták be az összes kaput, hogy még az egyik biztonsági őrt is kizárták. A képviselő hozzátette, hogy akciójával nem célja, hogy elterelje a tanárok ügyéről a figyelmet: „jelen pillanatban a legfontosabb ügy az ő kiállásuk sikere, hiszen a jövő ezen múlik.” Hadházy a közmédia épülete előtt felvert sátrából nyújtotta be az erre a ciklusra tervezett egyetlen törvényjavaslatát is: az „Egyes törvényeknek a közpénzből finanszírozott propagandát megtiltó, valamint az állami médiaköltések nyilvánosságát megteremtő módosításáról”.

Hadházy a Telexnek azt mondta: ahogy az MTVA viselkedik vele napok óta, pont az mutatja meg, miért kell ott tüntetni. Az állami média előtt sátrazó képviselő a Telexnek elmesélte tapasztalatait:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!