Ungár Péter: Ha tudtuk volna, hogy ennyi külföldi pénz jön, nem fizetünk be ennyit az ellenzéki kampányba

2022. november 3. – 14:00

Másolás

Vágólapra másolva

A 24.hu-nak adott interjút az LMP társelnöke, Ungár Péter a múlt heti maratoni obstrukció után. A beszélgetésben a politikus arról beszélt, fogalma sem volt róla, mennyi támogatás érkezett Amerikából a tavaszi ellenzéki kampányra.

Arra kérdésre, hogy mit gondol az Action for Democracyn keresztül Magyarországra érkező 1,8 milliárd forintnyi amerikai támogatásról, Ungár azt válaszolta:

„Ha tudtuk volna mi, LMP-sek hogy ennyi külföldi pénz jött, akkor nem fizetünk be ennyit az ellenzéki kampányba. Akkor azt mondtuk volna, hogy oldják meg. Micsoda dolog ez?! Nem tudott erről senki. Ott voltam a pártelnöki találkozókon, és senki sem tudott erről. Egyébként is hol látszódott ez a pénz? Mert a kampányban nem. Hova lett elköltve?”

A politikus szerint az ő jelöltjeik ebből a pénzből semmit nem láttak, csak tollakat kaptak egyszer. „Ezzel a pénzzel valaki vagy elsétált, vagy a jó isten tudja, mire költötte, de eredményes kampány nem lett belőle” – mondta.

„Dermesztő ez a pénz. És dermesztő, hogy sokan nem érzik problémának. Ez egy súlyosan problémás dolog.” Ungár szerint nem az a problémás, hogy magyar állampolgárok fizettek egy pártnak, hanem az, hogy ez a kampány végéig nem derült ki, és utána is csak egy elszólásból tudták meg az ellenzéki összefogás pártjai, hogy honnan és mennyi pénz érkezett a kampányra.

A teljes interjú itt olvasható el.

Korábban írtunk arról, hogy Márki-Zay Péter civil mozgalma magánadományokat gyűjtött a kampányra, a befolyt összeg legnagyobb részét pedig az amerikai Action For Democracy (AFD) adta. Az ellenzéki kampány összköltsége becslések szerint 3,5 milliárd forint körül mozgott, az MMM első éves költségvetése pedig összesen 2,5 milliárd forint volt. Utóbbiból az AFD küldött 1,8 milliárdot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!