Lerombolta a sorompót, miközben körülnézett, hogy jön-e a vonat

2022. november 1. – 10:51

Lerombolta a sorompót, miközben körülnézett, hogy jön-e a vonat

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 800 ezer forint kárt okozott a vasúti biztosítóberendezésben az az autós, aki tavaly július 17-én, egy Csongrád-Csanád megyei átjáróban letörte a félsorompó csapórúdját, majd fennakadt az ezt működtető szerkezeten, és azt is kidöntötte.

A Csongrád-Csanád megyei Főügyészség közleménye szerint a fény- és félsorompó szabad jelzést mutatott amikor a szürke Toyota Prius vezetője a reggeli órákban az átjáróhoz ért. Körbenézett, hogy meggyőződjön arról, hogy valóban nem érkezik-e vonat és ekkor figyelmetlenségből ráhúzta a kormányt a sorompóra.

Az autóst a közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség elkövetésével vádolják. Ügyében a Makói Járásbíróság fog dönteni, a biztosítóberendezésekben okozott kár viszont a mai napig nem térült meg.

Bár a mostanihoz hasonló balesettípus nem gyakori, a MÁV korábbi cikkünkhöz adott tájékoztatása szerint idén, augusztusig 565, nagyobb kárral nem járó sorompótörést regisztrált, és mintegy 23 millió forintot költött a sokszor gazdátlan esetek nyomainak eltüntetésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!