Elítélték, mégis polgármesterként dolgozott tovább egy Szabolcs megyei férfi

2022. október 28. – 11:55

Másolás

Vágólapra másolva

Közokirat-hamisítással és hamis magánokirat használata miatt indított büntetőeljárást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya B.R. 53 éves nyírpilis lakos ellen, aki korábban az egyik Szabolcs megyei település vezetője volt – írja a Police.hu

A polgármesterként dolgozó férfit korábban a bíróság már 2020-ban jogerősen első fokon három és fél év börtönbüntetésre ítélte uzsorázás, csalás és zsarolás bűntette miatt. A férfi akkor tagadta a vádakat, azt mondta, hogy csak ellenségei rágalmazzák. 2020 őszén a Telex is megkereste a szabolcsi polgármestert, a vele készített interjúkat itt és itt olvashatja.

A börtönbüntetés mellett a férfit eltiltották a közügyek gyakorlásától is. Ennek ellenére a férfi továbbra is polgármesterként dolgozott, jogosulatlanul hozott határozatokat és döntött az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos ügyekben.

A Szabolcs megyei nyomozók B. R.-t a megyei rendőr-főkapitányság Jonatán Közterületi Bevetési Egységének bevonásával 2022. október 25-én elfogták, és kihallgatása után őrizetbe vették. A rendőrség indítványozta az 53 éves férfi letartóztatását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!