Dézsi Csaba: A média és az ellenzéki képviselők proli gondolkodású, sutyerák, baloldali, liberális bunkók

2022. október 25. – 21:40

Másolás

Vágólapra másolva

Nem viseli jól Dézsi Csaba győri polgármester a neki megítélt 5,2 millió forintos jutalom miatti kritikákat; a város keddi közgyűlésén tartott felszólalásában „proli gondolkodású, sutyerák, baloldali, liberális bunkók”-nak nevezett két – a jutalom ügyében nyilvánosan meg sem szólaló – ellenzéki képviselőt, valamint a „liberális” médiát.

Ahogy arról a múlt héten mi is beszámoltunk, Dézsi a városi jegyző döntése alapján 35 év közalkalmazotti jogviszonya után alanyi jogon – tehát nem saját kérésére – 5,2 millió forintos jutalmat kapott. A polgármester a Hvg.hu-nak azt mondta, hogy a köztisztviselői törvény alapján egyértelmű és világos jogi alapja van annak, hogy a 35 éves jubileumi bónuszt felvehesse. Arra az ellenzéki képviselők által is felvetett kifogásra, hogy etikus-e a jelenlegi gazdasági válságban egy városvezetőnek ekkora jutalmat elfogadnia, azt mondta: „Ha jár, akkor jár. Maga mit tenne? Adjam vissza, vagy vegyek mindenkinek 5 gombóc fagyit?”

Kedden azonban Dézsi közleményben tudatta, hogy bár arról alapvetően nem akart beszámolni, de az „ellenséges közhangulat” miatt elárulja, hogy 3 millió forintot ad egy alapítványnak – amiről a nap folyamán tartott közgyűlésen kiderült, hogy egy rákbetegekkel foglalkozó szervezetről van szó, mivel Dézsi családjában is van ilyen.

A 444.hu beszámolója szerint a polgármester a közgyűlésen tíz percen át sorolta, hogy mi mindent tett az elmúlt 35 évben, amiért megérdemli a bruttó 5,2 milliós jutalmat, ezután megszólított két ellenzéki képviselőt, Glázer Tímeát és Pollreisz Balázst (akik egyébként nem szólaltak meg sem a vitában, sem egyéb helyen a jutalom ügyében), illetve úgy általában a „liberális újságírók”-at, majd a megnevezetteket „proli gondolkodású, sutyerák, baloldali, liberális bunkók”-nak nevezte. Pollreisz egyébként erre reagálva meg is jegyezte, hogy ő aztán egy szót nem szólt sehol az ügyben, de miután az önkormányzati képviselő Esterházy Pétert idézte, a polgármester megvonta tőle a szót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!