Felfüggesztették Csárdi Antal mentelmi jogát

2022. október 24. – 16:30

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országgyűlés hétfőn felfüggesztette Csárdi Antal országgyűlési képviselő mentelmi jogát.

A mentelmi bizottság a szavazás előtt az ügyről röviden azt mondta, hogy a képviselő a gyanú szerint okiratot hamisított a Budán bérelt ingatlanának ügyében. A bizottság szerint az ingatlan tulajdonosa azért tett feljelentést még tavasszal, mert szerinte Csárdi hamisított meghatalmazással intézte a lakáshoz kapcsolódó ügyeket az energiaszolgáltatónál. Ezt a lakást az Országgyűlés Hivatala bérli neki.

A mentelmi bizottság a szavazás előtt azt kérte, függesszék fel Csárdi mentelmi jogát, ahogy maga Csárdi is ezt kérte, mert szerinte csak így lehet bebizonyítani, hogy igaza van.

Novák és Hadházy mentelmi jogát is felfüggesztették

Az október 24-i parlamenti ülésen nem ez volt az egyetlen ilyen döntés, Csárdi mellett hétfőn Novák Előd és Hadházy Ákos mentelmi jogát is felfüggesztette az Országgyűlés.

Novák ellen pedig garázdaság és rongálás miatt emeltek vádat az év elején. A Mi Hazánk politikusa két társával 2020 augusztusában letépte a XI. kerületi önkormányzat épületéről a szivárványszínű zászlót, majd azzal egy motorral elhajtottak, és egy kukába dobták. Novák emellett 2019 szeptemberében egy XI. kerületi művelődési központban megrendezett fotókiállításon egy leszbikus csókot ábrázoló fotót piros festékszóróval fújt le, ezzel pedig csaknem ötvenezer forint kárt okozott.

Hadházy Ákost Kisvaszar polgármestere jelentette fel május 29-én, miután Hadházy azt állította, hogy a településen „ellopták” azokat az EU-s pénzeket, amelyeket a romák felemelésére szántak. Hadházy a parlamenti alakuló ülés napján jelentkezett be Kisvaszarból. A 24.hu szerint szerint a polgármester sérelmezte, hogy a nevét emlegetik úgy, mint aki manipulálná a roma pénzeket, és mint aki megfélemlíti a faluban élő romákat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!