Garázdaság miatt emeltek vádat Novák Előd ellen, miután Újbuda önkormányzatáról leszedte a szivárványos zászlót

2022. február 28. – 12:34

Másolás

Vágólapra másolva

Garázdaság és rongálás miatt emeltek vádat a Mi Hazánkban politizáló Novák Előd ellen, amiért 2020 augusztusában leszedett egy szivárványos zászlót az újbudai önkormányzatról, írja közleményben a Fővárosi Főügyészség.

A közlemény nem említi név szerint Novákot, csak 41 éves helyi önkormányzati képviselőként hivatkoznak rá. Két társát rongálással vádolják, mindannyiukra pénzbüntetést kért az ügyészség.

A vád szerint Novák a társával 2020. augusztus 18-án megjelent a XI. kerületi önkormányzat épülete előtt azért, hogy leszedjék a zászlótartó rúdon lévő szivárványszínű zászlót. „A 41 éves vádlott a zászlótartó rúd fedelét felfeszítette, majd a zászlót levonta, és azt a társának átadta. Társa ezután a zászlót egy zsákba tette, majd motorral elhajtott a helyszínről. A vádlottak cselekményét ismeretlen társuk videón rögzítette” – áll a vádiratban. A közlemény szerint ezután a zászlót egy szeméttárolóba dobták. A zászlótartó szerkezet megrongálásával okozott kár csaknem 50 ezer forint volt, a megsemmisített szivárványszínű zászló értéke pedig több mint 20 ezer forint volt, írják.

A zászlót Újbuda önkormányzata egy hétfői napon tette ki, másnap vette le Novák, amit ő maga akkor így indokolt: „A DK fővárosának minősülő Újbuda immár a homoszexualizmus fellegvára is lett”, mert LMBTQ-programokat szerveznek, és panaszt nyújtott be a jegyzőnek is, mert szerinte ő „más véleményt képviselőként” nem vehetett részt ezeken. Azt is mondta, „helyi önkormányzati képviselőként kötelességemnek éreztem a törvényes rend helyreállítását a szivárványos lobogó levonásával és eltüntetésével”, mert a zászló kirakására ő garázdaságként tekintett. Az önkormányzat viszont feljelentette Novákot.

Az ügyészség közleménye szerint Novákot egy másik ügyben is garázdasággal vádolják. Eszerint 2019. szeptember 27-én Novák a XI. kerületi művelődési központban piros festékszóróval fújt le egy fotót, amin egy meleg párt ábrázolt. Mindezzel 50 ezer forintos kárt okozott, írják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!