„Meg kell fogalmazni céljainkat, és ki kell állni” – két kilométeren tiltakoztak az oktatásért Pécsen

2022. október 21. – 08:55

„Meg kell fogalmazni céljainkat, és ki kell állni” – két kilométeren tiltakoztak az oktatásért Pécsen
Fotó: Gűth Ervin / Telex
Gűth Ervin
Pécsi tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

A szokásos péntek reggeli dugó idejére, de a szervezők felhívása szerint „a járdán, a forgalom normális rendjét biztosítva” tiltakoztak ma több százan a pedagógusokért a városban.

A belvárosi Mária utcától a Kürt utcáig tartó nagyjából 2,5 kilométeres szakaszt hét részre osztották a szervezők a közel harminc intézményből érkező pedagógusok, diákok és külsős támogatóik között. Így hatalmas élőlánc alakult ki, ami egyes részeken ritkább, máshol teljesen sűrű volt.

A mindössze félórás kiálláson nem voltak beszédek, de rengeteg táblán üzentek a résztvevők, és szinte folyamatos szimpátiadudálástól voltak hangosak az érintett utak.

Bosák Levente, a pécsi művészeti gimnázium tanára és a mai esemény egyik főszervezője egy minisajtótájékoztató keretében megköszönte a segítők és a rendőrség munkáját. „Azért vagyunk ma itt ennyien, mert olyan üzenetet fogalmaztunk meg, ami mellé be tud állni tanár, diák, szülő, nagyszülő. És az is, akit nem érint közvetlenül a közoktatás. Ezt az esemény leírásába is belefoglaltuk: mi igenis motivált pedagógusok vagyunk, tudunk és szeretünk tanítani. És a munkánk igenis érték” – mondta.

Fotók: Gűth Ervin / Telex Fotók: Gűth Ervin / Telex
Fotók: Gűth Ervin / Telex

Egy másik szervező, Pécsi Dorottya szerint nagyon felemelő érzés tanárként, szervezőként ezt az összefogást látni, amiben ennyi városi intézmény vesz részt. A Telex kérdésére azt egyelőre nem tudták megmondani, hogy hogyan folytatódik a tiltakozássorozat Pécsen. Bosák Levente hozzátette, hogy két hete még ezt az eseményt sem láthatták előre, szóval a mai napot értékelik, és ennek függvénye lesz a folytatás is.

Erről a témáról ide kattintva angol nyelven is lehet tájékozódni a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

A cikk szerzője a Mecseki Müzli hírlevél szerkesztője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!