Derékmelegítő plédeket kapnak a Debreceni Egyetem dolgozói

2022. október 18. – 13:53

Másolás

Vágólapra másolva

Munkavédelmi eszközként derékmelegítő plédeket osztanak ki a Debreceni Egyetem dolgozóinak – számol be az Eduline.hu. A kormányzati szabályok értelmében és az energiatakarékosság miatt az egyetem úgy határozott, hogy az intézményben az állandó minimális hőmérséklet 18 fok lesz. Ez alól csak a kollégiumok a kivételek, ahol a minimális 20–22 Celsius-fokot fogják tartani. A derékmelegítőkkel az egyetem azon dolgozóinak próbál segíteni, akiknek több órán keresztül kell ülőmunkát végezniük 18 fokban. Annak, hogy mennyire oké egészségügyileg, ha csak 18 fokra fűtik a munkahelyünket télen, ebben a cikkben mi is utánajártunk.

A cikk azt írja, az egyetem vezetése a hőmérséklet csökkentése mellett hamarosan arról is dönt, hogy az energiatakarékosság miatt megváltoztatja-e a közeledő vizsgaidőszak menetrendjét, illetve a tavaszi szemeszter kezdetének időpontját és időbeosztását is. Az egyetem vezetése úgy akarja a kormányzati szabályokat teljesíteni, hogy az „elvégzendő feladatok is teljesíthetők legyenek”.

A Debreceni Egyetemhez hasonlóan más felsőoktatási intézményekben is bevezettek már energiatakarékos megoldásokat. Nemrég a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jelentette be Facebook-oldalán, hogy az intézményben elzárják a meleg vizet, 18 fokra fűtik a vécéket, és elmarad őszi, valamint a tavaszi szünet is. Az ELTE-n már szeptember elején döntöttek az őszi szünet eltörléséről a rezsiárak emelkedése miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!