A Kölcsey Ferenc Gimnázium kirúgott tanárai köszönik Márki-Zay felajánlását, de nem kérik

2022. október 17. – 14:31

Másolás

Vágólapra másolva

Közös közleményben kérik a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból elbocsátott oktatók, hogy azt a pénzt, amit Márki-Zay Péter mozgalma ajánlott fel nekik, inkább adják a Kölcsey Ferenc Gimnázium alapítványának, illetve a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapjának. A Mindenki Magyarországa Mozgalom egyszeri, fejenként egymillió forint támogatást ajánlott fel azoknak az oktatóknak, akiket politikai kiállásuk miatt kirúgtak vagy lefokoztak.

„A megtisztelő felajánlást köszönjük, de személyesen nem kívánjuk elfogadni, és kérjük, az erre szánt összeget megosztva a Kölcsey Gimnázium alapítványának, illetve a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapjának juttassák el”

– áll a közleményben, amit Molnár Barbara, Ocskó Emese, Palya Tamás, Sallai Katalin és Törley Katalin írtak alá. Azt írják, fontosnak tartják, hogy a tiltakozási mozgalom mindaddig folytatódjon, amíg érdemi választ nem kapnak a követelésekre. Szeretnék, ha gimnáziumuk az alapítványon keresztül tovább folytathatná az eddig elkezdett projekteket. A gimnázium volt oktatói által kiadott közleményben az áll, hogy az elmúlt napokban a szolidaritás megannyi fantasztikus megnyilvánulását tapasztalták, ami reménnyel tölti el őket, és ezúton is köszönik mindenkinek a támogatást.

Az elmúlt hetekben nemegyszer vonult utcára több ezer ember, tanárok, diákok, szülők és sokan mások, így hangot adva véleményüknek azzal kapcsolatban, hogy elfogadhatatlan az, ami jelenleg a magyar közoktatásban zajlik. Legutóbb október 14-én volt országos tanártüntetés, a demonstrációról készített fotókat ebbe a cikkbe gyűjtöttek össze, a tüntetésről a Telex tudósítását pedig itt olvashatja.

Tüntetést szerveztek a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból kirúgott tanárokért is szeptember végén, akiket polgári engedetlenségért bocsátottak el az iskolából. A kirúgott tanárok közt van Palya Tamás és Törley Katalin is, aki nem mellesleg a Tanítanék Mozgalom alapítója. A Telex velük készített videós interjúját itt lehet megnézni:



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!