Plágiumgyanú miatt vizsgálja a Kodolányi Egyetem a Belső-Pesti tankerületi vezető ügyét

2022. október 12. – 09:44

Másolás

Vágólapra másolva

Vizsgálatot indított a Kodolányi János Egyetem Marosi Beatrix szakdolgozatának ügyében – közölte a Magyar Hanggal dr. Szabó Péter rektor. Marosi Beatrix jelenleg a Belső-Pesti Tankerület szakmai vezetője, szakdolgozatát az elmúlt napokban több politikus is kritizálta, és felmerült a plágium gyanúja.

Hadházy Ákos parlamenti képviselő a napokban azt írta a Facebookon, hogy a tankerületi vezető diplomamunkája „a copy-paste módszerrel szabálytalanul bemásolt szövegrészekből áll”. Majd Jámbor András, a Párbeszéd Magyarországért képviselője arról posztolt, hogy arra kéri Pintér Sándor belügyminisztert és Hajnal Gabriella Klik-vezetőt, vizsgálják ki a Belső-Pesti Tankerület szakmai vezetőjének ügyét, és ha a plágium bebizonyosodik, menesszék őt.

A Marosi Beatrix diplomamunkájához kapcsolódó aggályokról először Ujlaki Tibor, a fővárosi Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium egyik tanára – aki korábban a Telexnek is nyilatkozott ebben a videóban – posztolt a Facebookon. Ujlaki Tibor több posztot is kitett a Facebook-oldalára, ezekben részletesen végigveszi a dolgozat szerinte problémás részeit.

Ahogyan arról korábban írtunk, a Belső-Pesti Tankerületi Központ, amelynek Marosi Beatrix a szakmai vezetője, öt tanárt kirúgott a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, mert részt vettek a polgári engedetlenségben. A kirúgott tanárok között volt Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom tagja és Palya Tamás is, akik ebben a videóban nyilatkoztak a Telexnek a helyzetről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!