Kikötik a fűtőklímákat a Pécsi Tudományegyetemen, elektromos rollert sem szabad bent tölteni

2022. október 12. – 12:08

Másolás

Vágólapra másolva

Október 10-től tilos használni a fűtésre is alkalmas klímákat a Pécsi Tudományegyetemen, és október 15-ig ki is kell kötni azokat, továbbá a minimum-hőmérséklet a termekben 20 fok, a közösségi és közlekedési helyeken pedig 18 fok lesz – derült ki az egyetem honlapján közzétett kancellári és rektori közös, energiamegtakarítást előirányozó utasításból.

Eszerint tilos bármiféle hőfejlesztő eszközt bedugni, az épületek külső tereinek világítását és más díszkivilágításokat, térvilágításokat, sőt a parkolóvilágítást is tilos működtetni. A közös, illetve közösségi terekben sem lesz fényár: a világítási üzemidőt és az intenzitást is visszaszabályozzák.

Azokat a felvonókat, amikre nincs szükség az akadálymentesítéshez, üzemen kívül kell helyezni. Az elektromos autótöltőket lezárják, kizárólag az egyetemi autóflottát lehet tölteni róla. Elektromos rollert, kerékpárt tilos bent tölteni.

Változik az őszi szemeszter beosztása: a szorgalmi időszak december 2-án zárul, az őszi szünet elmarad, a vizsgaidőszak pedig 2022. december 5. és 2023. január 13. között tervezhető, de az karokon 2022. december 24. és 2023. január 8. között alapvetően szünetel a személyes munkavégzés, írják.

Az egyetemek sorra vezetnek be rezsicsökkentő intézkedéseket: a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen például langyos lesz a meleg víz, kicsavarják az izzókat is, és a kézszárítókat is kikötik. A BGE-n is maximálják a hőmérsékletet, a vécében nem lesz meleg víz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!