Nem lesz meleg víz a kézmosáshoz, pisilni 18 fokban kell majd a Budapesti Gazdasági Egyetemen

2022. október 10. – 15:08

Másolás

Vágólapra másolva

Az irodákat és a termeket munkaidőben 18-20 fok közé fűtik majd fel, míg a közlekedőkben, a mosdókban és a több helyiségben 18 fok lesz, ideértve a sportolásra használt termeket is – tájékoztatta az energiamegtakarítási intézkedésekről hétfőn reggel Neptun-üzenetben hallgatóit a Budapesti Gazdasági Egyetem vezetése az Eduline információi szerint.

Az intézmény a Telex kérdésére megerősített a lap információit.

Azokban a termekben, amiket nem használnak az online oktatás miatt, 15 fok lesz, ugyanígy 15 fokot biztosítanak munkaidőn kívül is az összes épületben, de ezt a hőmérsékletet a használat idejére felfűtik 18-20 fokra, funkciótól függően.

Az egyetem mosdóiban nem lesz meleg víz, „a WC, mosdó helyiségekben a használati melegvíz (”HMV„) szolgáltatás megszűnik”, a tornatermek zuhanyzóiban 38 fokos víz lesz mindössze. Ugyanilyen hőfokra állítják a vizet a kollégiumok zuhanyzóiban is. Szellőztetésnél egyszeri, rövid időtartamú átszellőztetést ajánlanak.

Az egyetemek sorra vezetnek be rezsicsökkentő intézkedéseket: a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen például langyos lesz a meleg víz, kicsavarják az izzókat is, és a kézszárítókat is kikötik.

Kerestük a BGE-t, hogy erősítsék meg az intézkedési tervet, megkeresésünkre azt írták, valóban ezeket vezetik be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!