Meghalt egy néző az ózdi ralin

2022. október 08. – 20:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Az utolsó szakaszon egy nézőt elsodortak és sajnálatos módon az életét vesztette” – írták az ózdi rali Facebook-oldalán szombat este. Később aztán a részleteket is megosztották.

A versenyt szervező Hungarian Event Race Organisator Kft. hivatalos közleménye szerint az Integra Group Ózd Rally utolsó gyorsasági szakaszán egy versenyző páros balesetet szenvedett. Mint később kiderült, a sportolók sérülés nélkül megúszták az esetet, a mögöttük érkező páros azonban a szabályoknak megfelelően megállt, hogy szükség esetén segíteni tudjon nekik. Az őket követő kettős viszont hátulról nekik ütközött, így a versenyautójuk irányíthatatlanná vált, és elütött egy nézőt.

„A középkorú férfi a nézők számára kijelölt biztonságos helyet elhagyva a versenypályán igyekezett segítséget nyújtani, de tragikus módon a baleset során életét vesztette”

– áll a közleményben, melyben azt írják: „az események rendkívül gyorsan, néhány tíz másodperc leforgása alatt történtek, ezért a futam megszakítására, leállítására nem volt lehetőség.”

A Sportal cikke szerint pár órával korábban is volt egy komolyabb baleset az ózdi ralin. Defekt miatt irányíthatatlanná vált Turán Frigyes autója, és az út melletti bokros-fás részen kötött ki. Az autó brutálisan összetört, a versenyző és a navigátora azonban szerencsésen megúszta a balesetet.

Az összetettben is élen álló Mads Östberg, Patrik Barth norvég, svéd páros nyerte a versenyt az MTI beszámolója szerint. Ez volt a Mercarius országos rali bajnokság idei hatodik, utolsó előtti versenye.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!