4,5 százalékos kiegészítő nyugdíjemelésről döntött a kormány

2022. október 6. – 05:36

Másolás

Vágólapra másolva

A nyugdíj és más ellátások 4,5 százalékos emeléséről döntött a kormány, derül ki a Magyar Közlönyben közzétett rendeletből, amit a Hvg.hu vett észre. Az emelés januártól visszamenőlegesen jár. Azoknak, akik 2022-től jogosultak nyugellátásra, novembertől folyósítják a magasabb összegű járadékot.

A Portfolio cikke szerint ha a kormány szigorúan tartja magát a törvényileg előírt nyugdíjkorrekciós mértékhez, akkor 1,8 százalékos emelést kaptak volna a nyugdíjasok novemberben. Ehhez képest 4,5 százalékos emelést hirdettek ki. Mindez arra utal, hogy a kormány is arra számít, hogy az infláció még nem csillapodik idén.

Magyarországon augusztusban 18,6 százalék volt az infláció, az Európai Unióban 10,1 százalék, Ezzel az eredménnyel az unió negyedik legrosszabbul teljesítő országa vagyunk, derül ki az Eurostat augusztusi adataiból.

Orbán Viktor szombaton reggel egy Facebook-videóban jelentette be, hogy a nyugdíjasok november 10. és 15. között kapják meg az inflációs nyugdíj-kiegészítésüket. A miniszterelnök hozzátette, hogy a kormány nyugdíjprémiumot is tervez fizetni, szintén novemberben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!