Orbán: A nyugdíjasok november 10-15. között kapják meg az inflációs nyugdíj-kiegészítést

2022. október 1. – 08:05

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor egy szombat reggeli Facebook-videóban bejelentette, hogy a nyugdíjasok november 10. és 15. között kapják meg az inflációs nyugdíj-kiegészítésüket. A miniszterelnök hozzátette, hogy a kormány nyugdíjprémiumot is tervez fizetni, szintén novemberben.

Orbán a videóban az egyik „legfontosabb, nagy nemzeti célnak” nevezte a nyugdíjasok megbecsülését, majd kijelentette: „Ahogy az idén, úgy jövőre is meg fogja kapni minden nyugdíjas a 13. havi nyugdíjat”.

A miniszterelnök szerint a „brüsszeli szankciók miatt” tovább nőtt az infláció egész Európában, így Magyarországon is. „Ezért, az idei évben már másodszor, ismét inflációs nyugdíj-kiegészítést fizetünk, amelyet idén november 10. és 15. között kapnak kézhez a nyugdíjasok. A gazdasági növekedés mértékét látva úgy látom, hogy lehetőségünk lesz nyugdíjprémiumot fizetni idén is a magyar nyugdíjasoknak, amit a terveink szerint a novemberi nyugdíjjal kapnak majd kézhez” – mondta.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban is beszélt arról, hogy a kormány tartja az inflációkövető nyugdíjemelést, „ez becsületbeli ügy” – mondta. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy idén is lesz nyugdíjprémium.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!