100 ezer forint jutalmat adna a törökbálinti tanároknak a város fideszes polgármestere

2022. október 6. – 15:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Törökbálint fideszes polgármestere arról posztolt Facebook-oldalán, hogy képviselőtársaival együtt előterjesztettek egy javaslatot a következő képviselő-testületi ülésére. Mint Elek Sándor írja, a

„Tettük ezt annak érdekében, hogy a pedagógus naphoz hasonlóan a törökbálinti iskolákban gyermekeinket tanító, nevelő pedagógusokat – elismerve elhivatottságukat és gyermekeinkért végzett áldozatos munkájukat – ebben az évben, ismét egyszeri 100 000 Forint értékű jutalomban részesíthessük még a karácsonyi ünnepek előtt.”

Elek Sándor volt egyébként az a fideszes polgármester is, aki egyedüliként került be egy kényszerű helyzet után Karácsonyék Szabad Városok Szövetségében korábban.

Szerdán egész nap tüntettek és sztrájkoltak a tanárok, akik magasabb béreket, a munkaterheik csökkentését és a sztrájktörvény visszaállítását követelik. A tanárokhoz csatlakozó résztvevőkkel együtt több kilométeresre nőtt a szerda reggeli, fővárosi élőlánc, délután pedig szinte a teljes Margit hidat elfoglalták a tüntetők.

Az ezerfős faluktól a fővárosig tiltakoztak az emberek a közoktatás problémái miatt, a Margit híd után pedig a Kossuth teret is elfoglalták az emberek. Erről részletesen itt számoltunk be.

Mint arról a sztrájk kapcsán írtunk, mindenki tudja, hogy a tanárok nagyon rosszul keresnek, és bár ezt évekig tagadta a kormányoldal, az utóbbi időben fideszes politikusok is sorra ismerték be: a pedagógus-béremelésre szükség van, de pénz nincs. Bár a problémát nyilván igyekszik kerülni a kormány: a kormányhoz közeli propagandista médiumok szerdán például jó sokáig vártak azzal, hogy egyáltalán pár mondatban jelezzék, hogy történik valami a fővárosban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!