Délután kettőig egyetlen fotót sem adott ki az MTI a pedagógussztrájkról

2022. október 5. – 14:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Origo káoszról, dugóról, Gyurcsányról meg nem dolgozó és ezért menesztett tanárokról írt a tüntetések napján, míg a köztévé Híradójának délelőtt nem, csak a déli hírekben sikerült röviden, néhány vágóképpel illusztrálni és egyáltalán beszámolni a nap eseményéről, vagyis a reggelre szervezett tiltakozásokról. A Hír TV-nél inkább azt vették észre, mi nincs, miközben diákok, tanárok, szülők tömegei tiltakoztak szerte az országban az oktatásért.

És hogy alakult a beszámoló a közszolgálati Magyar Távirati Irodánál? Eseményszinten sehogy, 13:35-ig egyetlen fotót, egy beszámolót sem tettek közzé a reggeli tiltakozásokról. Persze, tulajdonképpen rá lehet fogni, hogy írtak róla, mert közzétettek egy adag közleményt, amikben erről volt szó:

  • Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés közleménye (1. és 2. rész)
  • DK: a „törvénytelenül elbocsátott” pedagógusokat vissza kell venni az állásukba!
  • BKK: demonstráció miatt változik a közlekedési rend Budapesten
  • LMP: a tanárok bére nem lehet kevesebb a diplomás átlagbérnél
  • A Magyar Orvosi Kamara közleménye (1. és 2. rész) – Példa és gondoskodás
  • Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. és 2. rész) – MSZP: az oktatás nemzeti ügy, jó oktatás nélkül nem lesz sikeres jövője Magyarországnak!
  • Az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetségének közleménye – OSZSZ szolidaritási nyilatkozat

Kerestük az MTI-t, hogy megtudjuk, a későbbiekben terveznek-e beszámolni a reggeli eseményekről, vagy megelégszenek a fentiekkel, de konkrét választ nem kaptunk, helyette azt mondták, forduljunk kérdéseinkkel az MTVA Sajtóirodához. Ezt megtettük, ha választ kapnánk tőlük, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!