Sasvári Róbert lett a Nemzeti Választási Bizottság elnöke

2022. október 03. – 15:59

frissítve

Sasvári Róbert lett a Nemzeti Választási Bizottság elnöke
Sasvári Róbert (középen b) és Boda Pál (középen j), az NVB új tagjai a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) újonnan megválasztott tagjainak és póttagjainak eskütételén az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. szeptember 30-án – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Sasvári Róbertet választották a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökévé a testület hétfői alakuló ülésén – írja az MTI.

Az elnökhelyettes Lehel Zoltán lett.

Sasvári Róbert 2010 óta tagja a Nemzeti Választási Bizottságnak, illetve jogelődjének, az Országos Választási Bizottságnak.

Az NVB 2013-ban választott tagjainak megbízatása szeptember 30-án járt le, helyükre a Novák Katalin köztársasági elnök által jelölt hét tagot és három póttagot egy hete választotta meg az Országgyűlés kétharmados többséggel kilenc évre. A tagok és póttagok megválasztásuk után esküt tettek.

A választási eljárásról szóló törvény szerint a Nemzeti Választási Bizottság az alakuló ülését az előző bizottság megbízatásának lejártát követő munkanapon tartja meg, ahol a tagok az Országgyűlés által választott tagok közül választják meg az elnököt és az elnökhelyettest.

(MTI)

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!