Magyar Orvosi Kamara: Alkalmatlan

2022. szeptember 30. – 15:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rövid bejegyzés jelent meg a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Facebook-oldalán péntek reggel: „Alkalmatlan (Márk 4:9)”.

A posztban hivatkozott bibliai idézet így szól: „És monda nékik: A kinek van füle a hallásra, hallja.”

Kérdést küldtünk a MOK-nak azzal kapcsolatban, hogy pontosan kire/mire vonatkozik a bejegyzés, válaszában a kamara annyi írt, „a poszthoz nem kívánunk semmit hozzátenni”.

Arra is rákérdeztünk, a poszt reakció-e Kásler Miklós tegnapi miniszterelnöki biztosi kinevezésére. A MOK ezt nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Káslert Orbán Viktor nevezte ki miniszterelnöki biztosnak, a 72 esztendős onkológus professzor a licencképzés továbbfejlesztéséért, valamint „az egészségügyi szakmai továbbképzés rendszerével kapcsolatos kormányzati feladatokban való közreműködésért” lesz felelős. Kásler a választásokig az emberi erőforrások minisztériumát irányította.

A miniszterelnöki biztos tevékenységét Pintér Sándor irányítja, Kásler munkáját a Belügyminisztérium szervezetén belül háromfős titkárság segíti majd.

A MOK több alkalommal jelezte már, hogy komoly gondok vannak az egészségügyben, augusztus elején a szervezet titkára arról írt, hogy a közellátás teljes rendszere recseg-ropog, szeptember végén pedig a Szabad Európának festett aggasztó képet a magyar egészségügy helyzetéről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!