Kivonultak a diákok a gödöllői Török Ignác Gimnáziumból a tarthatatlan állapotok miatt

2022. szeptember 29. – 11:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kivonultak a gödöllői Török Ignác Gimnázium elé a diákok, az iskola egyik tanulója lapunknak azt mondta: ezután hazamennek, és pénteken sem mennek be az intézménybe, így tiltakoznak az iskolában uralkodó állapotok miatt.

A tanév elején írtuk meg, hogy a gödöllői Török Ignác Gimnáziumban július óta tart a felújítás, ami csak az év végére fejeződhet be. Így a tanítás úgy kezdődött el, hogy közben zajlanak a munkálatok az intézményben.

Korábban több szülő is arról írt lapunknak, hogy az épület nagy része kívül és több helyen belül is fel van állványozva, a tetőt, az ablakokat és a radiátorokat éppen cserélik. Az épület egyes részeinek lezártságát „belépni tilos” feliratú szalagok és nagy takaróponyvák jelzik.

A tantestület jelentős része, az iskola vezetése és sok szülő szerint nem biztonságos így az épület, ezért próbálták elérni a tankerületnél, hogy az első hónapban online oktatás legyen.

Ez azonban nem sikerült, a tankerület szerint a munkavégzési területeket a kivitelező az ilyenkor szokásos módon elhatárolta, ide csak a felújítást végző személyzet léphet be. „A többi épületrészben az oktatás biztonsággal megszervezhető a felújítás befejezéséig” – írták kérdésünkre.

Frissítés: Az ügyben megszólalt Vécsey László, a térség fideszes országgyűlési képviselője is, aki a Facebookon azt írta: az oktatás nem állhat meg, ahogy a beruházás sem, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy gyermekeink biztonságos, modern, stabil körülmények között tanulhassanak.

„Nyomatékosan kérem az ügy döntéshozóit, hogy mihamarabb tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy a kialakult méltatlan helyzet mihamarabb, megnyugtató módon rendeződjön! Addig ne álljanak fel az asztaltól, míg ki nem dolgozták a megoldást, hogy biztonságban és méltó körülmények között tarthassák meg az órákat a gyermekeknek, miközben a felújításon dolgoznak a szakemberek!”

Beázott a gödöllői Török Ignác Gimnázium hétfőn – Fotó: Facebook
Beázott a gödöllői Török Ignác Gimnázium hétfőn – Fotó: Facebook

A héten már egyszer hazaküldték a gyerekeket az iskolából, mert a gimnázium beázott a reggeli esőzésben. Akkor Gödöllő polgármestere, Gémesi György a Facebookon azt írta:

„Végül szeretném a tankerület és Vécsey László figyelmét felhívni arra – akik az épületet jelenléti oktatásra alkalmasnak ítélték meg –, hogy nem a »sufnit« újítják fel a falu szélén, hanem az országos rangsorban a 13. legjobb gimnáziumának épületét, ahol több mint 730 tanuló tanul(na)”.

A tankerület vezetője csütörtök délutánra fórumot szervezett, hogy a szülők feltehessék a kérdéseiket, és átbeszélhessék a kialakult problémát. De úgy tudjuk, hogy ezt végül a tankerület lemondta. Ennek ellenére a szülők egy csoportja megtartaná a fórumot. Többen lapunknak azt mondták: a szülők spontán szerveződnek, nagy az elégedetlenség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!