Beázott a gödöllői Török Ignác Gimnázium a reggeli esőben, hazaküldték a diákokat

2022. szeptember 26. – 13:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Teljesen szétázott a gödöllői Török Ignác Gimnázium a hétfő reggeli esőben, a villanyvezetékekből és a lámpatestekből is folyt a víz, az iskolában nincs fűtés és a beömlő víz miatt felpúposodott a padló is – derül ki a városi önkormányzat hivatalos Facebook-oldaláról. A poszt szerint az iskolai konyha is beázott, eláztak az ételek és több irodaeszköz is tönkrement, így a konyha a helyreállításig nem tud működni. A gimnázium igazgatója az összes diákot hazaküldte. A kár több milliós lehet.

Gémesi György, gödöllői polgármester egy videót is posztolt a beázott épületről, és azt írta hozzá, hogy azonnali intézkedést kér Pintér Sándor belügyminisztertől.

Végül szeretném a tankerület és Vécsey László figyelmét felhívni arra/ akik az épületet jelenléti oktatásra alkalmasnak ítélték meg/ , hogy nem a „sufnit” újítják fel a falu szélén, hanem az országos rangsorban a 13. legjobb gimnáziumának épületét, ahol több mint 730 tanuló tanul/ na/

– írta a polgármester.

Ahogyan arról beszámoltunk korábban, a gimnázium épületét júliusban kezdték el felújítani, a munkálatok azonban nem fejeződnek be az iskolakezdésig, várhatóan a naptári év végéig tartanak majd. Ennek ellenére a tankerület a Telex megkeresésére korábban közölte, hogy az iskolában „biztonságosan megszervezhető a jelenléti oktatás”. Több szülő is arról írt lapunknak, hogy az épület nagy része kívül és több helyen belül is fel van állványozva, a tetőt, az ablakokat és a radiátorokat éppen cserélik.

Múlt héten az RTL híradójából derült ki, hogy úgy bontották az azbeszttartalmú tetőt a gimnáziumban, hogy a gyerekek bent ültek az iskolában. Az iskola igazgatója azt mondta, kérte a Belügyminisztériumtól, hogy rendeljen el digitális oktatást, de ezt – a minisztérium közlése szerint – nem tehették meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!