Jobbik: Gyújtósnak való konzultáció helyett tűzifát a magyar embereknek

2022. szeptember 28. – 17:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Ismét milliárdokat költenek egy teljesen felesleges nemzeti konzultációra” – reagált a Jobbik Orbán Viktor szerda délutáni bejelentésére. A miniszterelnök közölte, hogy a kormány elfogadta a Fidesz-frakció kezdeményezését, és nemzeti konzultációt indít a szankciókról.

„Gyújtósnak való konzultáció helyett tűzifát a magyar embereknek!” – írja a Jobbik. A párt szerint a konzultációra szánt összegből százezer magyar család téli tüzelőjét lehetne fedezni.

Az LMP szerint is téves lépés, hogy a miniszterelnök nemzeti konzultációval akarja megoldani az energiaválságot. „A magyar háztartások rezsiszámláit, a vállalkozások drasztikusan megnövekedett költségeit, általában az energiaválságot bizonyosan nem a nemzeti konzultáció fogja megoldani” – reagált a párt.

Az LMP szerint az energiaválságban az orosz fosszilis energiafüggőséget kell csökkenteni. „Az épületszigetelés egyszerre tudná csökkenteni a rezsiszámlákat, az Oroszországgal szembeni kitettséget és az üvegházhatású gázok hazai kibocsátását” – írják. Ezt a leghatékonyabban a megújuló energia használatával lehet elérni, ezért a szélerőművek telepítésének újraengedélyezését követelik. „Ez valódi megoldás lenne a kormánytól, nem pedig egy újabb látszatcselekvés.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!