Közösségi adományokból nyugdíjba küldené Gyurcsány Ferencet a Momentum politikusa

2022. szeptember 28. – 16:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Alaposan felhúzta magát Gyurcsány Ferenc keddi interjúját hallgatva Csillag Tamás, a Momentum londoni szervezetének elnöke. „Gyurcsány részéről nulla felelősségvállalás. Ők nem tehetnek róla. Ők ott se voltak…” – fakadt ki Facebook-oldalán Csillag.

A DK elnöke valóban arról beszélt a Partizán műsorában, hogy nem ő vagy a DK szenvedett történelmi vereséget, hanem a jelölt, Márki-Zay nevét azonban egyszer sem mondta ki a másfél órás beszélgetés során. Gyurcsány szerint nincs neki vagy Dobrev Klárának köze az ellenzéki vereséghez, ők azt tették, amit a miniszterelnök-jelölt kért tőlük.

Csillag Tamás szerint voltak pillanatok az interjúban, amikor a volt miniszterelnök egyértelműen hazudott. Például amikor azt mondta, hogy ő nem is tudta, hogy a DK több egyéni jelöltje is kevesebb szavazatot kapott, mint a közös lista.

„Egyet kell értsek azokkal, akik szerint Gyurcsány tehertétel az ellenzék számára”

– fogalmazott a Momentum londoni politikusa, aki szerint Gyurcsány egy szűk, a DK-val szimpatizáló réteget leszámítva széles körben, teljesen elutasított politikus. „Számomra érthetetlen, hogy ezt ő miért nem látja be, miért nem képes elszakadni a közélettől. Írhatna könyveket, csinálhatna civil szervezetet, még egy főzős YouTube-csatornával is jobban járnánk.”

Csillag létrehozott egy crowdfunding Gyurcsány-nyugdíjalapot. „Bár nem igazán szorul rá, ennyit igazán megérdemel mindenki Ferije” – tette hozzá a posztban.

Rossz hír lehet a Momentum politikusának, hogy a 61 éves Gyurcsány azt mondta az interjúban, még egy-két parlamenti ciklust végigcsinálna.

„Az ellenzéki összefogás minden pártja részt vett a választási kampányban, ezért mindannyian felelősek vagyunk az eredményekért. Ahogy a siker közös lett volna, úgy a kudarcban is osztozunk. Ha valaki úgy dönt, csapatban játszik, ne mutogasson utólag a másikra” – reagált Donáth Anna, a Momentum korábbi elnöke, EP-képviselője is Gyurcsány szavaira a Facebookon.

Aki valaha kormányzást tervez, annak tudnia kell csapatban játszani és vállalni annak közös felelősségét Donáth szerint. „A felelősség hárítását meg kell hagynunk a kormánypártoknak.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!