Navracsics az EU-tárgyalásokról: Érthető, hogy Orbán alternatívákban gondolkozik

2022. szeptember 27. – 16:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Most mindennél jobb az esélye annak, hogy meg tudjuk kapni az európai uniós forrásokat”, ennek ellenére „természetes, hogy egy ország kormányfője alternatívákban gondolkozik” – mondta Navracsics Tibor uniós források felhasználásáért felelős miniszter a Portfolio.hu-nak adott interjúban. Arra a felvetésre válaszolta ezt, hogy Orbán Viktor miért mondta azt hétfőn a parlamentben: ha az unióval nem sikerül megállapodni, akkor „más pénzügyi forrásokból szerezzük be a szükséges összeget”, és hogy az erről folyó tárgyalásokat „más nemzetközi partnereinkkel el is indítottuk”.

Néhány fontos vagy érdekes kijelentés az interjúból:

  • Nincsen B-terv, az Európai Bizottsággal való megállapodás A Terv, és ezt meg is fogjuk valósítani.
  • Elképzelhető, hogy egyes részletekben lesz még finomítás (…) de azt mondhatom, hogy az alapvonalakban konszenzus van a Bizottság és a magyar kormány között az Integritás Hatóság kapcsán.
  • A Bizottság a mai napig nem közölte, hogy melyek lennének azok az elvárásai, amelyek teljesítése eloszlatná az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatos aggodalmait.
  • Én abban bízom, hogy november 19-ig az Integritás Hatóság el tudja kezdeni a működését.
  • Olaszországban nem az a legfontosabb kérdés, hogy jobboldali, vagy baloldali kormánya van, hanem az, hogy cselekvőképes-e, vagy nem.
  • Ha az Európai Unió tagjai vagyunk, akkor igényt tartunk a tagsággal járó jogokra is.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!